IRC

Irssin käyttö tuomessa

Irssi on irc-klientti, joka on saavuttanut suurta suosiota #blanko:laisten keskuudessa. Tässä lyhyt ja ytimekäs ohje sen käyttämiseksi tuomi-koneella. Kattavan ohjeen löydät OLuTin sivuilta

1.Imuta ssh-client jolla voit ottaa yhteyden tuomeen, suositeltava valinta on Putty tray
2.Yhdistä ja kirjaudu tuomelle, tuomen osoite on tuomi.oulu.fi
3.Kirjoita seuraavat käskyt:
screen irssi
/server irc.oulu.fi
/join #blanko

Irssi-prosessi on järkevää jättää tausta-ajoon, jolloin voit palata myöhemmin katsomaan mitä poissaollessasi on kirjoiteltu. Tausta-ajoon jättäminen onnistuu sulkemalla ssh-klientti (putty) normaalisti ja palatessasi takaisin kirjoita tuomen komentoriville screen -rd.

Lisäohjeita saat myös #blanko -kanavalta tai Irssin kotisivuilta. Huomioi myös, että #blanko-kanavalla on hyvän tavan mukaista esiintyä omalla nimellään, joten aseta realname kohdilleen. Oikealla nimellä esiintyminen antaa luotettavamman kuvan henkilöstä sekä helpottaa tutustumista uusiin ihmisiin.

Jokaisella aktiivillamme on jo oma IRC-nick. Olemme järjestäneet kesällä myös IRC-kokouksia, jotta myös matkailevat aktiivimme ovat päässeet mukaan kokouksiin eri paikkakunnilta ircatessaan. Jos haluat pysyä ajantasalla ja tietää mitä Blankossa reaaliajassa tapahtuu juuri nyt, niin avaa IRC.

Tervetuloa irkin kiehtovaan maailmaan!

Kanavan historia

#Blanko perustettiin kesällä 2000 varmistamaan ettemme vain vahingossakaan hanki oikeaa elämää. Kanavan perustajia olivat Pertti ”Beho” Lehtisaari sekä Päivi ”Pady” Törmänen. Kanavan tarkoitus on ollut palvella blankolaisia ja olla olennainen informaatiokanava jo sen syntyajoista lähtien. Nykyisin #Blankolla irkkaa aktiivisesti noin 300 alamme opiskelijaa ja jo valmistunutta.

Blankon alikanavia

Pääkanavan lisäksi Blankolla on monta alikanavaa, joissa käsitellään kanavan nimen mukaisia aiheita. Esim. kanavalla #blanko.urheilu keskustellaan Blankon urheilutoimintaan liittyvistä asioista.

  • #blanko.xxxx – Syötä x-kirjainten paikalle opiskelujesi aloitusvuosi, niin pääset oman vuosikurssisi kanavalle. Esim. vuoden 2011 fuksien vuosikurssin kanava on #blanko.2011.
  • #blankki – Blankki-lehden keskustelukanava. Kanavalle voi kertoa mm. juttuehdotuksia, kysymyksiä joihin haluat vastauksen ja yleensäkin keskustella lehdestä ja muusta siihen liittyvästä toiminnasta.
  • #blanko.kopo – Kanavalla voi keskustella opiskelusta, koulutuspolitiikasta ja siihen liittyvistä ongelmista. Paikalla Kopo-vastaava ja Kopo-kätyrit, sekä muita aktiivisia blankolaisia.
  • #blanko.urheilu – Otsikon esimerkin mukaisesti täällä keskustellaan lähinnä Blankon urheilutoiminnasta.
  • #blanko.peli – Kanava jolla eri alustojen fanipojat ottavat toisistaan mittaa. Huonon läpän lisäksi keskustelua tietokone-, konsoli-, ja tiesmistäpeleistä.

Blankon jäsenistön omia kanavia

Blankon jäsenet ovat aktiivisia verkostoitumaan ja kaveriporukat yleensä perustavat omia kanaviaan. Tämä toiminta on suotavaa, koska näin tutustuu uusiin ihmisiin ja saa uusia kavereita. Siitä siis rohkeasti kasaamaan oma kanava kaveriporukalla.