Dreamspark Premium

Dreamspark Premium eli entinen MSDN AA on Microsoftin tarjoama ohjelma, jonka kautta IT-alan akateemista opetusta antavat laitokset voivat tarjota opiskelijoilleen käyttöön Microsoftin tuotteita. Tuotteet eivät maksa opiskelijoille mitään. Käyttöoikeus säilyy myös valmistumisen jälkeen, mutta silloin ei saa enää päivityksiä. Tarjolla on muun muassa Windows 10, 8 ja 7, Visual Studio Professional ja Visio. Palvelun tarjoaa käyttöömme Tieto- ja sähkötekniikan tiedekunta.

EULA

Miten homma toimii

Ohjelmat ovat ladattavissa verkosta. Blanko jakaa tunnuksia järjestelmään Oulun yliopiston tietojenkäsittelytieteiden laitoksen läsnäoleville pääaineopiskelijoille (myös muuntokoulutettavat). Jos haluat tunnuksen, lähetä postia jasenvastaava@blanko.fi. Blankon jäsenyys ei ole pakollista, mutta suositeltavaa, sillä hoidamme tunnusjakelun laitoksemme opiskelijoille.

Hakeaksesi tunnuksia, lähetä yliopiston sähköpostiosoitteestasi jäsenvastaavalle viesti, josta käy ilmi nimesi, opiskelijanumerosi, vuosikurssisi ja TOL:n pääaineopinto-oikeutesi. Opinto-oikeuden voit helpoiten todistaa liittämällä viestiin screenshotin WebOodin henkilötiedot-sivusta. Esimerkiksi siis:

Emma Esimerkki
emma.esimerkki@student.oulu.fi
TOL 2010
Opiskelijanumero 2221111
Opinto-oikeuden todistava liite, esimerkiksi kuvankaappaus WebOodista

Saat muutaman päivän kuluessa sähköpostin, jossa kerrotaan tunnus (yleensä sama kuin sähköpostiosoite) ja salasana. Jos et saa minkäänlaista viestiä vastaukseksi, lähetä jäsenvastaavalle sähköpostitse tiedustelu tilanteesta. Ohjelmien jakelujärjestelmä löytyy osoitteesta
http://e5.onthehub.com/d.ashx?s=b4xaj49g6a.

Tunnuksia voi myös pyytää muita viestintäväylöjä pitkin.

Huom! Tunnukset tarkistetaan vuosittain ja mikäli jokin alkuperäisistä ehdoista tunnuksen saamiseen ei enää päde (haltija ei ole enää TOL:n pääaineopiskelija), tunnukset hyllytetään.

How it works

The software is available for download on the internet. Blanko distributes accounts to the system for currently present information processing sciences student at Oulu university. If you want an account, send an email to jasenvastaava@blanko.fi. Blanko membership isn’t required but recommended, since we take care of distributing accounts for information processing sciences students.

To apply for an account, send an email from your university e-mail address (@student.oulu.fi) to jasenvastaava@blanko.fi, where you state your name, studentnumber, starting year and that your major is information processing science. The easiest way to prove your major is to include a sceenshot from your personal information page in WebOodi. For example:

Emma Example
emma.example@student.oulu.fi
TOL 2010
Studentnumber 2221111
Proof of your major, for instance a screenshot from WebOodi

In a few days you will get an e-mail containing your username and password. If you don’t get any reply to your message, send an inquiry via e-mail to jasenvastaava@blanko.fi. The distribution platform for the software can be found at http://e5.onthehub.com/d.ashx?s=b4xaj49g6a.

You can also request access through other communication methods.

Notice! Accounts are checked annually and if some of the criteria aren’t met anymore, the account will be frozen.

UKK

Miten asennan ISO -tiedostossa olevan ohjelman?

Osa ohjelmista ( esim käyttöjärjestelmät ) ovat ISO -tiedostoja. Nämä ovat cd-levystä tehtyjä image-tiedostoja, jotka pitää polttaa CD:lle/DVD:lle tai käyttää Daemon Toolsin kaltaista ohjelmaa jonka avulla voi simuloida levyasemaa. Käyttöjärjestelmät pitää luonnollisesti asentaa käyttämällä levyä tai värkätä ne itse asentumaan muistitikulta.

Mitä DreamSpark Premium -vastaavalta (jäsenvastaavalta) ei kannata kysyä?
Latauksissa, järjestelmän käyttössä ja tunnuksissa ilmenevistä ongelmista voi ja kannattaa kysyä. Ohjelmien käyttöön tai asennukseen liittyvissä ongelmissa jäsenvastaavamme kuitenkaan ei voi auttaa, joten kannattaa vain huolella lukea käyttöohjeet tai mahdollisesti kääntyä laitoksemme assistenttien puoleen asiaanliittyvissä harjoituksissa. Katso myös tarkkaan, onko latauksen aikana tai muuten tapahtunut jokin virhe, ennen kuin mainitset jonkin ohjelman toimimattomuudesta tai siitä, ettei poltto-ohjelma suostu polttamaan jotain ISO-tiedostoa levylle.